Nová publikace – mikroflóra vers imunoglobuliny kuřete

Naše nová práce je zaměřena na studium interakcí mezi sekrecí imunoglobulinů do lumen slepého střeva a složením bakteriální mikroflóry. Ke studiu jsme využili jak sortování baktérií s navázanými IgA a jejich následnou identifikaci, tak i materiál od geneticky modifikovaných kuřat neschopných produkce jakýchkoli imunoglobulinů. Ze studie plynou dva hlavní závěry. Za prvé, baktérie, které na svém povrchu exprimovaly S-layer proteiny, vázaly i nízké množství kuřecích IgA. Za druhé, většina běžných baktérií ze slepého střeva kuřat vázala na svém povrchu kuřecí IgA a tak produkce IgA měla spíše význam pro stabilizaci střevní mikroflóry než že by byla určena k eliminaci patogenních baktérií. Pro další informace si můžete přečíst práci v plném znění.

Posted in Novinky.